Solliciteren in het buitenland

Een goede stap voor je (internationale) carrière.

Of je nu op zoek bent naar een buitenlandse stage, leerwerkplek of baan. Het is sowieso een slimme zet om een tijdje in het buitenland te werken. Het is namelijk een uitstekende manier om internationale werkervaring op te doen, vertrouwd te raken met een andere cultuur, een netwerk op te bouwen en een “vreemde” taal beter te beheersen. En niet te vergeten: een geweldig avontuur! Al met al een goede basis voor je latere carrière.

Is je CV en motivatiebrief buitenlands proof?

Heb je een leuke vacature gevonden? Dan komt het moeilijkste; je CV en motivatiebrief. Bij het schrijven van deze brief moet je natuurlijk rekening houden met de sollicitatie gewoonten van dat land. Via Europass CV kun je een gestandaardiseerd model gebruiken dat erkend is en gebruikt wordt in heel Europa. Ook kun je ervoor kiezen om je te houden aan de standaarden van het land. Europass geeft per land enkele voorbeeld sollicitatiebrieven. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je foutloze bestanden aanlevert.

Wij hebben overigens voor alle landen in Europa een gids waarin tips & trucs worden gegeven m.b.t. solliciteren. Interesse? Stuur ons een mailtje.

European skills paspoort

Door middel van dit paspoort kun je je vaardigheden en kwalificaties kenbaar maken a.d.h.v. Europese maatstaven. Laat bijvoorbeeld zien op welk niveau jij de Engelse taal beheerst en hoe je diploma’s of behaalde certificaten zijn gewaardeerd.