Stage lopen in Amerika.

Stage lopen in Amerika, ervaringenWil jij graag stagelopen in Amerika maar weet je niet waar je moet beginnen?

In de VS zijn er erg veel stagemogelijkheden. Als basis is het belangrijk om op tijd te beginnen met de organisatie van je reis, want de procedures kunnen veel tijd kosten.

Zet voor jezelf alles op een rijtje!

Voordat je begint met het zoeken naar een stageplek is het belangrijk dat je voor jezelf alles op papier zet. Waar wil ik gaan stagelopen? Bij wat voor een soort bedrijf? Wat is mijn tijdsplanning? Probeer zoveel mogelijk begeleiding te krijgen van je stagebegeleider vanuit school. En bespreek alle mogelijkheden met betrekking tot de eisen vanuit school.

Lees de ervaringen van anderen

Het is handig om ervaringen te lezen van voorgaande studenten die al stage hebben gelopen in Amerika. Zo kom je erachter of het allemaal een beetje overeenkomt met wat jij in gedachte hebt. Bovendien creëer je zo een realistisch beeld en voorkom je teleurstellingen voor jezelf.

Solliciteren in Amerika

Indien je gaat solliciteren op een functie in Amerika is het belangrijk om te weten wat de gewoontes en regels hiervoor zijn. Gezien er niet langer dan 15 seconden naar je CV wordt gekeken is het belangrijk om meteen alle belangrijke informatie als eerst te vermelden. Noem je belangrijkste prestaties en vermeldt wat je doelen zijn. Verkoop jezelf! Heb je nog niet veel werkervaring opgedaan? Vul dan je CV met gerelateerde schoolopdrachten. Bedrijven vinden dit vaak erg interessant. Meer informatie over het maken van een CV en motivatiebrief vindt je hier

Stageplaats vinden in Amerika

Een stageplek in Amerika vinden kan erg lastig zijn. De kans is groot dat je erg veel sollicitaties moet verzenden om uiteindelijk een bedrijf aan de haak te slaan. Het is daarom handig om eerst te kijken welke stageplekken je school aanbiedt. Misschien zijn er voorgaande studenten die al stage hebben gelopen in Amerika. Dit scheelt namelijk veel moeite. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een bemiddelingsbureau in te schakelen. Je kunt dan kiezen uit een aantal stageplaatsen en je wordt ondersteund bij alle randzaken. Er zijn in Nederland vele bemiddelingsorganisaties. Prijzen van deze organisaties variëren behoorlijk van €300 tot €1200 euro.

Visum

Begin op tijd met het aanvragen van een visum! Dit kan namelijk 6 maanden in beslag nemen. Er bestaan verschillende soorten visa voor stagiaires in Amerika. De meeste stagiaires hebben een J-1 visum nodig. Indien je dit visum gaat aanvragen heb je een DS-2019 formulier nodig. Dit kun je verkrijgen via een sponsor. Dit is een Amerikaanse organisatie die toestemming heeft om studenten van een J-1 visum te voorzien. Bekijk het stappenplan m.b.t. het aanvragen van een J1-visum voor Amerika.

Leuke weetjes!

De 5 meest populaire stagebestemmingen in Amerika zijn:

1. New York

2. Los Angeles

3. Chicago

4. Washington D.C.

5. San Francisco

In welke wereldstad wil jij graag stagelopen? Laat het me weten!

Vacatures in Miami vind je hier