Stage lopen in het buitenland

Stage lopen in het buitenland.

Ben jij op zoek naar een stageplek? Waarom stage lopen in Nederland, wanneer je dit ook in het buitenland kunt doen. Stage lopen in het buitenland is een unieke kans om werkervaring op te doen en tegelijkertijd je horizon te verbreden. Maak kennis met een nieuwe cultuur, leer de taal vloeiend spreken, maak internationale vrienden en bouw tegelijkerheid een internationaal netwerk op. Daarnaast staat een buitenlandse ervaring goed op je CV. Het geeft een blijk van zelfstandigheid, ondernemerschap, lef en flexibiliteit.

Hoe vind ik een stage in het buitenland?

Het vinden van een geschikte stageplaats in het buitenland is vaak erg lastig. Worldwide Placements zorgt ervoor dat je niet zelf hoeft te zoeken. Wij hebben een tal van internationale stageplaatsen beschikbaar. Ons stage-aanbod bevat MBO-, HBO- en WO-niveau gerelateerde stageplaatsen in diverse landen en vakgebieden. Bekijk hier onze stages in het buitenland. Kun je hier geen geschikte stageplaats tussen vinden? Laat ons via bijvoorbeeld Whatsapp weten waar je naar op zoek bent. Wij proberen binnen 10 werkdagen een stageplaats in het buitenland te vinden die voldoet aan jou wensen.

Wat zijn populaire stage bestemmingen.

Studenten kiezen vooral stage bestemmingen binnen Europa. Wat ook logisch is. Het regelen van een stage binnen Europa is simpelweg gemakkelijker dan het regelen van een stage buiten Europa. De populairste stagebestemmingen van het afgelopen jaar zijn volgens Ep-Nuffic:

  1. Spanje
  2. Verenigd Koninkrijk
  3. Duitsland
  4. België
  5. Frankrijk

Toch blijven bestemmingen als Australië, Amerika, Canada en in toenemende mate Japan, Hong Kong, Bangkok, Zuid-Afrika en Dubai populair. Het is wel noodzakelijk om een visum aan te vragen indien je stage wilt lopen in deze landen. Worldwide Placements kan je hierover adviseren. Begin wel op tijd met het zoeken van een stageplaats, het aanvragen van een visum duurt vaak enkele weken.