Sollicitatietips

Onderscheid jezelf!

Wanneer jij gaat solliciteren voor een stage, traineeship of een zomerbaan is het belangrijk dat jij je onderscheidt van andere sollicitanten. Zorg ervoor dat werkgevers jou opmerken. Daarnaast is het van belang dat je laat zien wat je bereikt hebt en over welke kwalificaties je beschikt. Dit hoeft niet alleen werkervaring te zijn. Vermeld ook ‘grote’ schoolopdrachten die je hebt uitgevoerd. Bedrijven vinden dit vaak erg interessant.

Europass CV

Bij het solliciteren in het buitenland is het natuurlijk slim dat jij je houdt aan de Europese standaarden. De Europass CV is een gestandaardiseerd model dat erkend is en gebruikt wordt in heel Europa. Het helpt jou met het creëren van een duidelijk format waarop jij jouw skills en competenties presenteert. Potentiele werkgevers begrijpen zo sneller wie jij bent en wat jij te bieden hebt.

De website Europass biedt de mogelijkheid om online een CV en motivatiebrief te creëren voor jouw bestemmingsland.

Het sollicitatiegesprek

Zodra jij bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in het buitenland is de kans groot dat dit plaats vindt via Skype of per telefoon. Wij nemen altijd persoonlijk contact met jou op om alle ins en outs m.b.t. de sollicitatie te bespreken.