Huisvesting in het buitenland

Een geschikte accommodatie vinden in het buitenland kan soms net zo moeilijk zijn als het vinden van een werkplek. Wij raden je dan ook aan op tijd te beginnen met zoeken. In sommige gevallen is het bedrijf waar jij stage gaat lopen/werken in staat om een woonruimte aan te bieden. Dit wordt dan altijd vermeldt in de vacature.

Om je alvast een eindje op weg te helpen met jouw zoektocht naar een woonruimte hebben we hieronder een aantal handige websites voor jou op een rij gezet.

  • EasyKamer beschikt over kamers in 29 landen. Als je zelf een kamer te huur hebt kun je eventueel een gratis advertentie plaatsen.
  • Met een netwerk van meer dan een miljoen leden in bijna 60.000 steden helpt CouchSurfing je met het vinden van huisvesting in het buitenland.
  • Craigslist geeft je nuttige informatie over huisvesting in het buitenland. Daarnaast beschikt het over groot een aanbod huurwoningen in diverse landen.
  • De website van Erasmate beschikt over een groot aanbod van kamers in Europa.
  • De website van sublet biedt (studenten)kamers, appartementen en woningen aan in Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Indien je zelf niets kunt vinden, helpen wij jou graag met het vinden van een geschikte woonruimte. Wij zullen ons best doen, maar kunnen echter niets garanderen.

Heb je vlak voor je vertrek naar het buitenland toch nog geen kamer kunnen regelen, dan is er nog niets aan de hand. Je kunt tijdelijk een goedkoop hotel of een jeugdherberg boeken en van daaruit op zoek gaan naar een geschikte woonruimte.

Je eigen kamer onderverhuren

Wanneer je tijdelijk naar het buitenland gaat kun je je eigen kamer onderverhuren. Dit zorgt natuurlijk voor meer inkomsten als jij in het buitenland zit. Op de website HousingAnywhere en Kamers in Nederland kun je jouw eigen kamer aanbieden.