Aanvragen visum

Binnen Europa

Wil je werken binnen Europa? Dan heb je over het algemeen geen visum nodig. Als Europese burger heb je het recht om vrij te studeren, werken en wonen binnen de Europese Unie. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende.

In sommige landen (bijvoorbeeld Kroatië) is echter een aanvullend visum verplicht. Informatie hierover vindt je bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Buiten Europa

Wil je studeren, werken of wonen buiten de EU? Dan is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig het juiste visum aan te vragen. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een visum enkele weken tot maanden in beslag kan nemen.

Welk visum moet ik aanvragen?

Informeer bij het consulaat van het land waar je naartoe wilt welk visum van toepassing is op jou situatie. De rijksoverheid beschikt over contactgegevens van ambassades en consulaten van diverse landen.

Bekijk ook de handige tips van WilWeg. Zij geven per land informatie over onder andere cultuurverschillen, woonruimte, financiering en formaliteiten.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op, zodat wij jou verder kunnen helpen!